Mutfağı
Konya Tiridi

Sırada Konya’nın belki de en meşhur, en ağız sulandıran tarifi var: Konya Tiridi. Bu lezzete “yok ben almayayım” diyebilecek birini tanımıyoruz. Mevsim sebzeleri ve kuşbaşı etin muhteşem kavuşmasına şahitlik ettiren bir tarif bu. Tandır ekmeğinin de dahil olduğu bu şölen için söylenecek söz yok denebilir. Siz malzemeleri hazırlamaya başlayabilirsiniz! 

Konya Tiridi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kuşbaşı et
  • Yarım tandır ekmeği (yoksa bayat ekmek de olabilir)
  • 3 adet domates
  • 4 adet biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz

 

 

 

 

Konya Tiridi Tarifi Yapılışı

  1. Ekmekleri kare kare doğruyoruz. Tepsinin en altına yerleştiriyoruz.
  2. Etlerimizi düdüklü tencerede üzerini iki parmak geçecek şekilde su dolduruyoruz. 20 dk pişiriyoruz.
  3. Piştikten sonra suyuyla birlikte ekmeğin üzerine döküyoruz.
  4. Sarımsakları rendeleyip yada ince ince doğrayıp yoğurdumuza ekliyoruz.
  5. Yoğurdu hafif sulandırıp etin üzerine gezdiriyoruz.
  6. İnce ince doğradığımız domatesi, biberi, yarım ay şeklinde doğranmış soğanı da yoğurdun üzerine koyup sumak ve maydanozu ekleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Oluşturulma Tarihi : 05.07.2018