7256 SAYILI YAPILANDIRMA BAŞVURUSU

7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Bilgilendirilmesi

• Emlak (Bina - Arsa - Arazi ) Vergisi, çevre Temizlik Vergisi ve İlan Reklam Vergisi beyanlarınızın olup olmadığını kontrol ediniz.
  • Beyanı olmayan vatandaşlarımızın öncelikle Belediyemiz emlak servisine gelerek beyan vermesi gerekmektedir.
  • Eksik veya hatalı beyan verenlerin (örneğin bina olarak kullanılan (iskan belgesi olsun yada olmasın) yapılara arsa vergisi ödenmesi , ısınma sistemi soba iken kalorifer taktırılması, imar uygulaması sonucu arsa olan yerlere arazi vergisi ödenmesi, daha önce yapılan binaların yanına veya üzerine ilave bina yapılması vb. Belediyemiz emlak servisine gelerek öncelikle beyanlarını güncellemeleri gerekmektedir.
  • 31.08.2020 tarihinden sonraki borçlar kanun kapsamı dışında tutulduğundan 2020 yılı emlak, çevre temizlik ve ilan-reklam vergilerinin 2. Taksiti yapılandırmaya girmemektedir.
  • İlk iki taksitin süresinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir.
  • Borçlarınızı peşin veya ikişer aylık dönemlerde 6,9,12,18 eşit taksitler halinde ödeyebilirsiniz.
  • Son başvuru tarihi 31.01.2021'dir.
  • Yapılandırma ile ilgili sorularınız için 0332 320 10 00 numaramızdan dahili 3 tuşlayarak bilgi alabilirsiniz.
Oluşturulma Tarihi : 01.12.2020